Hverdagen

Alt jeg vil ha til jul

Nå som vi beveger oss inn i jula er det ikke til å unngå at jeg går 1 år tilbake og tenker på at det var i denne tiden i fjor at min søster Evy og jeg leverte inn våre eksamener i de fagene vi tok på høgskolen. Det er fortsatt usigelig trist å tenke at det så gikk bare 3 uker, så var hun borte … poff.

I året som har gått har jeg tenkt mye på at vi må forsøke å ta godt vare på hverandre, vi som er igjen, og at det er mye å vinne på at alle har dette fokuset – hele familien. Ansvaret kan ikke overlates til noen få. Det handler om minner vi skaper sammen og ikke ta for gitt at vi har ubegrenset med tid.

I år bestemte jeg meg for å gi en 3 dagers reise til Berlin som julegave til mine jenter, med det meste av kostnader dekket. Det høres råflott ut, men jeg hadde spart en stund Det ble en fantastisk tur, ikke bare fordi vi opplevde mye, men også fordi vi var sammen. Vi har aldri vært på tur sammen, bare vi 3.

Nå som turen er tilbakelagt så tenker jeg at det var det lureste jeg kunne gjort, for jeg ser jo at ukene går, månedene går, årene går og hvis vi ikke “bare gjør det” så blir det aldri gjort. Og vi må alle ta inn over oss at vi ikke vet hvor lang tid vi har fått innvilget på denne jorden, derfor må vi bruke tiden godt. Skape minner.

Turen gjorde meg glad, den gjorde meg uthvilt og jeg fikk en energi-boost. Det er ikke sånn at jeg “bare” elsker jentene mine – jeg liker dem også, og elsker å være sammen med dem. De er morsomme, impulsive, kloke, varme og lydhøre.

Jeg har alltid hatt glede av å gi julegaver, men dette er første gang jeg opplever at en gave til dem også ble en gave til meg.

Jeg trenger ingenting mer til jul.

****

 

Du må gjerne like og dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *